Rizom

Del medi obert a l'acompanyament extensiu

Projectes

En aquest apartat us anirem oferint projectes d’interès des de la perspectiva de l’acompanyament extensiu a diversos territoris.

1. Badia del Vallès

Roberto Pescador va arribar a Badia del Vallès el 2007, provinent de Vitòria i va crear el primer projecte en la sintonia de l’acompanyament extensiu en medi obert. Ell mateix ens l’explica.

 

 

2. El projecte Hebe.

El Projecte HEBE és una recerca finançada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat sobre l’apoderament juvenil: els espais, moments i processos que hi intervenen. La recerca està realitzada en col·laboració amb quatre universitats catalanes: Universitat de Girona (responsable del projecte), Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra.
Els autors pre-defineixen l’apoderament juvenil com el procés d’adquisició individual d’aptituds, habilitats i coneixements per fer front als reptes i dificultats de la societat del segle XXI.  Els dos objectius finals d’aquesta recerca són, per una banda, tractar de definir l’apoderament juvenil i, de l’altra, definir i identificar quins són els espais, moments i processos que intervenen en aquest procés d’apoderament.
Una de les accions del projecte ha estat la creació d’un extraordinari webdoc a partir de la reflexió individual i conjunta de sis joves que acaben abocant en una creació audiovisual pròpia la seva vivència personal del procés d’apoderament.

hebe

Dediqueu-hi una bona estona, val la pena

 

 

 

%d bloggers like this: